Křupavé prokládané špízy

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 nových brambor
20 dkg slaniny
2 klobásy (měla jsem šunkovou)
2 hermelíny
3 stroužky prolisovaného česneku
1 cibule
sůl
pepř
mletá sladká paprika
6 lžic oleje
Dále:
nasekaná pažitka
nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a omyjeme. Nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, olej, mletou papriku, sůl, pepř, bylinky a vše promícháme.

  2. Slaninu nakrájíme na proužky, klobásu na kolečka, sýr na kostky a cibuli na měsíčky.

  3. Dále připravíme špejle. Brambory, slaninu, sýr, cibule a klobásu budeme střídavě napichovat na špejle.

  4. Špízy naskládáme na plech a dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!