Slepované koláčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 250 g cukru
- 250 g tuku Hera, máslo
- 1 vajíčko
- 3 polévkové lžíce koňaku (rumu, vína)
- - - - - - - - - - - - - -
- 3 balíčky pudinku vanilkového (škrobové moučky)
- 450 g mouky polohrubé
- 1/4 balíčku prášku do pečiva
Postup Slepované koláčky
Postup přípravy receptu
-
V míse utřít tuk, cukr, vajíčko a rum, přidat zbylé suroviny, vypracovat těsto (je možno dát ho do ledničky, třeba i na několik dní), pak vyválet plát a vykrajovat kolečka a kroužky.
Péct ve vyhřáté troubě do světle růžova.
Upečené slepovat zavařeninou, nejlépe rybízovou nebo meruňkovou.
Malé kytičky – položí se 2 na sebe, uprostřed se zmáčknou obrácenou vařečkou, upečou a prohloubený střed se vyplní troškou marmelády.
Z těsta dělám i malinkaté bábovičky, plním máslovým ořechovým krémem nebo punčovinou, poliji čokoládou a zdobím barevnou cukrovou rýží, lentilkou, kouskem oříšku, kokosem, apod. Do bábovičky se vejde asi 10 g těsta. Použijete-li např.malinový pudink, bude pečivo růžové. Lze vykrajovat i jiné tvary, slepovat je máslovým krémem, pomerančovou náplní, nutelou, punčovinou, polít cukrovou nebo čokoládovou polevou a zdobit mandlí, oříškem, lentilkou, kandovaným ovocem.