Slepované koláčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g cukru
250 g tuku Hera, máslo
1 vajíčko
3 polévkové lžíce koňaku (rumu, vína)
- - - - - - - - - - - - -
3 balíčky pudinku vanilkového (škrobové moučky)
450 g mouky polohrubé
1/4 balíčku prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřít tuk, cukr, vajíčko a rum, přidat zbylé suroviny, vypracovat těsto (je možno dát ho do ledničky, třeba i na několik dní), pak vyválet plát a vykrajovat kolečka a kroužky.

  2. Péct ve vyhřáté troubě do světle růžova.

  3. Upečené slepovat zavařeninou, nejlépe rybízovou nebo meruňkovou.

  4. Malé kytičky – položí se 2 na sebe, uprostřed se zmáčknou obrácenou vařečkou, upečou a prohloubený střed se vyplní troškou marmelády.

  5. Z těsta dělám i malinkaté bábovičky, plním máslovým ořechovým krémem nebo punčovinou, poliji čokoládou a zdobím barevnou cukrovou rýží, lentilkou, kouskem oříšku, kokosem, apod. Do bábovičky se vejde asi 10 g těsta. Použijete-li např.malinový pudink, bude pečivo růžové. Lze vykrajovat i jiné tvary, slepovat je máslovým krémem, pomerančovou náplní, nutelou, punčovinou, polít cukrovou nebo čokoládovou polevou a zdobit mandlí, oříškem, lentilkou, kandovaným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!