Ukrajinský boršč s fazolemi
Recepty, PolévkySuroviny
- vepřové maso s kostí
- hovězí maso může být i s kostí
- červená řepa
- velké červené fazole
- cibule
- brambory
- nové koření
- bobkový list
- peř
- sůl
- kysaná smetana
- sladká smetana
Postup Ukrajinský boršč s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu).
Z masa s kostí, bobkového listu a nového koření uděláme vývar.
Jak je hotový, do vývaru dáme uvařit brambory, mezitím obereme maso a orestujeme cibulku. Jak jsou brambory uvařené, přidáme cibulku, fazole, řepu, osolíme, malinko pepře a dochutíme kysanou smetanou (může být i jogurt) a sladkou smetanou, aby se chutě vyrovnaly.
Množství neuvádím, babička ho vždy vaří od oka, tak i já. Takže si každý přidá surovin dle chuti:).