Bramboro-houbovo-cibulovo-česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

hrst sušených hub
4 větší brambory
15 dkg uzené krkovičky či plece
2 středně velké cibule
4 stroužky česneku
1 litr vývaru (nebo vodu a 1,5 kostky masoxu)
pepř
sůl
kmín
majoránka
3 bobkové listy
1 cm másla

Postup přípravy receptu

  1. Houby zalijeme vařicí vodou a necháme chvíli nabobtnat.

  2. Brambory a maso nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí.

  3. Cibuli nakrájíme na měsíčky a na másle za stálého míchání osmažíme dozlatova. Jakmile začne karamelizovat, přidáme sušené houby i s nálevem, maso, brambory, česnek, přidáme vývar nebo horkou vodu s masoxem, okořeníme pepřem, solí a majoránkou, přidáme bobkový list.

  4. Vaříme cca 20 min., dokud nejsou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!