Bramboro-houbovo-cibulovo-česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- hrst sušených hub
- 4 větší brambory
- 15 dkg uzené krkovičky či plece
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 litr vývaru (nebo vodu a 1,5 kostky masoxu)
- pepř
- sůl
- kmín
- majoránka
- 3 bobkové listy
- 1 cm másla
Postup Bramboro-houbovo-cibulovo-česnečka
Postup přípravy receptu
-
Houby zalijeme vařicí vodou a necháme chvíli nabobtnat.
Brambory a maso nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a na másle za stálého míchání osmažíme dozlatova. Jakmile začne karamelizovat, přidáme sušené houby i s nálevem, maso, brambory, česnek, přidáme vývar nebo horkou vodu s masoxem, okořeníme pepřem, solí a majoránkou, přidáme bobkový list.
Vaříme cca 20 min., dokud nejsou brambory měkké.