Těstoviny s tuňákovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce nasekané petrželky (hladkolistá)
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvou chilli papričku
- asi centimetrový kousek zázvoru (oloupaný a krájený na jemno)
- 450 ml passaty (zn.Valfrutta)
- 400 g tuňáka (v olivovém oleji)
- 400 g těstovin (linguine či tagliatelle)
- pepř
- sůl na dochucení
Postup Těstoviny s tuňákovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme dvě lžíce petrželky, česnek, chilli a zázvor. Promícháme a krátce osmahneme.
Vlijeme rajčatové pyré a několik minut povaříme.
Přidáme kousky tuňáka, osolíme. Zmírníme plamen a omáčku necháme asi 10 minut mírně probublávat.
Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a povaříme dle návodu.Scedíme a vrátíme do hrnce.
Přelijeme těstoviny omáčkou a promícháme. Rozdělíme do misek a posypeme zbylou petrželkou.