Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

4 lžíce extra panenského olivového oleje
3 lžíce nasekané petrželky (hladkolistá)
2 stroužky česneku
1 čerstvou chilli papričku
asi centimetrový kousek zázvoru (oloupaný a krájený na jemno)
450 ml passaty (zn.Valfrutta)
400 g tuňáka (v olivovém oleji)
400 g těstovin (linguine či tagliatelle)
pepř
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme dvě lžíce petrželky, česnek, chilli a zázvor. Promícháme a krátce osmahneme.

  2. Vlijeme rajčatové pyré a několik minut povaříme.

  3. Přidáme kousky tuňáka, osolíme. Zmírníme plamen a omáčku necháme asi 10 minut mírně probublávat.

  4. Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a povaříme dle návodu.Scedíme a vrátíme do hrnce.

  5. Přelijeme těstoviny omáčkou a promícháme. Rozdělíme do misek a posypeme zbylou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!