Řecké bochánky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1,5 hrnku vody
- 1 vajíčko
- 1 lžička oliv oleje
- 200 g hladké mouky
- 400 g hladké pšeničné chlebové mouky
- 1 lžička cukru
- 1,5 lžičky soli
- 25 g droždí (1 sáček sušeného)
- 1 vajíčko
- trocha mléka
- Náplň 1.:
- 300 g Fety rozdrobené
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sušené máty (nemusí být)
- pepř
- Náplň 2.:
- hrst oliv dle uvážení nakrájet nadrobno
- sušená rajčata (0 1/2 méně než oliv)
- pár kapek oleje ze sušených rajčat
Postup Řecké bochánky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.
Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek).
Necháme ještě vykynout 15-20 minut, potřeme rozkvedlaným vajíčkem s mlékem a nařízneme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut.