Řecké bochánky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1,5 hrnku vody
1 vajíčko
1 lžička oliv oleje
200 g hladké mouky
400 g hladké pšeničné chlebové mouky
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
25 g droždí (1 sáček sušeného)
1 vajíčko
trocha mléka
Náplň 1.:
300 g Fety rozdrobené
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce sušené máty (nemusí být)
pepř
Náplň 2.:
hrst oliv dle uvážení nakrájet nadrobno
sušená rajčata (0 1/2 méně než oliv)
pár kapek oleje ze sušených rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.

  2. Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek).

  3. Necháme ještě vykynout 15-20 minut, potřeme rozkvedlaným vajíčkem s mlékem a nařízneme.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!