Řecké knedlíčky se skořicí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 350 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého skopového masa
- 160 g strouhanky
- 3 stroužky česneku
- lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka bílého pepře
- mouka na obalení
- olej a smažení
- Omáčka:
- 500 g rajčat
- 150 ml bílého vína
- mletý pepř
- sůl
Postup Řecké knedlíčky se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s utřeným česnekem, kořením a strouhankou, zvlhčenou vodou nebo vývarem. Mokrýma rukama tvarujeme menší knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a usmažíme na rozpáleném oleji. Hotové je pak odložíme na papírové utěrce na teplé místo.
Rajčata nařízneme, chvilku povaříme ve vroucí vodě, zchladíme ve vodě studené a oloupeme je. Nakrájíme je a na výpeku je podlité vínem podusíme. Ochutíme pepřem a dosolíme. Knedlíčky podáváme na podušených rajčatech, s rýží nebo opečenými brambory.