Řecké knedlíčky se skořicí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350 g mletého vepřového masa
300 g mletého skopového masa
160 g strouhanky
3 stroužky česneku
lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
špetka bílého pepře
mouka na obalení
olej a smažení
Omáčka:
500 g rajčat
150 ml bílého vína
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s utřeným česnekem, kořením a strouhankou, zvlhčenou vodou nebo vývarem. Mokrýma rukama tvarujeme menší knedlíčky, obalíme je v hladké mouce a usmažíme na rozpáleném oleji. Hotové je pak odložíme na papírové utěrce na teplé místo.

  2. Rajčata nařízneme, chvilku povaříme ve vroucí vodě, zchladíme ve vodě studené a oloupeme je. Nakrájíme je a na výpeku je podlité vínem podusíme. Ochutíme pepřem a dosolíme. Knedlíčky podáváme na podušených rajčatech, s rýží nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!