CHOP SUEY (čína z wok pánve) se soba nudlemi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
12 ks sušených asijských hub (jidášovo ucho, smrž, černohouby)
větší špetka soli
asijská sójová omáčka
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 cibule
200 g bambusových výhonků ve slaném nálevu
200 g klíčků fazole mungo (nebo konzervu mungo fazolí ve slaném nálevu)
1 červená paprika
1 pórek
olej na smažení
3 lžíce bílého suchého vína (náhrada za původní rýžové víno)
černý pepř
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes noc naložené.

  2. Sušené houby namočíme nejméně na 30 minut do horké vody, aby změkly.

  3. Cibuli nasekáme nahrubo, okapané bambusové výhonky nakrájíme na nudličky, mungo také okapat. Papriku nakrájíme nadrobno, houby dobře propláchneme, necháme okapat, vykrájíme tvrdé středy a pokrájíme. Pórek nakrájíme na silná kolečka.

  4. Na woku rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme lžící sójové omáčky a vínem (ať už rýžovým nebo moravským) a dusíme 4 minuty, poté maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  5. Na woku znovu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zhruba 3-4 minuty smažíme mungo, papriku, pórek, výhonky a houby. Opepříme a dochutíme cukrem, solí a sójovou omáčkou.

  6. Smaženou zeleninu s masem upravíme na talíře a podáváme např. se soba nudlemi, které stačí jen 3 minuty povařit. Na stůl si připravíme i kvalitní sójovou omáčku, kterou si jídlo můžeme dochutit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!