Bílá zelňačka s uzeným

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malá sklenice kysaného zelí
5 brambor
1 bujon
300 g uzené krkovice
1 cibule
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
1 kelímek smetany 31-33%
kmín
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku pokrájíme na drobno a dáme na olej osmahnout, přidáme na kostičky pokrájené uzené a krátce orestujeme.

  2. Zelí scedíme a vymačkáme přebytečnou šťávu (neoplachujeme), dáme k cibulce a podlijeme horkou vodou, okořeníme kmínem a dáme zbylé koření.

  3. Necháme vařit cca 20 min., poté přidáme brambory pokrájené na kousky a bujon, vaříme 5 min.

  4. Do smetany přidáme trochu mouky a nalijeme do polévky, za občasného míchání povaříme 20 min. Dochutíme cukrem a solí.

  5. Do polévky můžeme přidat trochu sušené petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!