Perníková chaloupka ja-ma
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Pekla jsem podle tohoto receptu:
- 50 dkg hladké mouky
- 14 dkg moučkového cukru
- 5 dkg másla
- 10 dkg medu
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce koření do perníku
- Poleva:
- 1 bílek
- 160-200 g moučkového cukru
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička bramborového škrobu
Postup Perníková chaloupka ja-ma
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na chaloupku, a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, před pečením, nebo těsně po upečení potřeme rozšlehaným vejcem.
Poleva: prosetý cukr, bramborový škrob, bílek a citrónovou šťávu třeme v misce vařečkou 20 minut, je to dřina, ale poleva pak je taková, jaká má být.