Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsní řízky
- 2 PL bazalkového pesta (měla jsem koupené)
- pár plátků sušené šunky nebo schwarzwaldské šunky
- parmazán
- hrst cherry rajčat
- kousek másla
- olivový olej
- sůl
Postup Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky dvakrát podélně rozkrojíme, ale ne úplně dokonce, aby nám zůstal držet pohromadě.
Osolíme, potřeme pestem, obložíme sušenou šunkou, posypeme parmazánem a složíme na sebe zpět (celý postup viz. foto).
Nakonec obalíme celý řízek sušenou šunkou a ovážeme provázkem. Na pánvi vhodné i do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olivový olej a řízky na něm ze všech stran zprudka opečeme, přihodíme pár rozpůlených rajčátek, podlijeme malinko voudou, asi tak 50 ml a dáme do rozpálené trouby dopéct.
Rajčátka spolu s výpekem udělají k masu šťávu, kterou nakonec zjemníme kouskem másla.