Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
2 PL bazalkového pesta (měla jsem koupené)
pár plátků sušené šunky nebo schwarzwaldské šunky
parmazán
hrst cherry rajčat
kousek másla
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky dvakrát podélně rozkrojíme, ale ne úplně dokonce, aby nám zůstal držet pohromadě.

  2. Osolíme, potřeme pestem, obložíme sušenou šunkou, posypeme parmazánem a složíme na sebe zpět (celý postup viz. foto).

  3. Nakonec obalíme celý řízek sušenou šunkou a ovážeme provázkem. Na pánvi vhodné i do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olivový olej a řízky na něm ze všech stran zprudka opečeme, přihodíme pár rozpůlených rajčátek, podlijeme malinko voudou, asi tak 50 ml a dáme do rozpálené trouby dopéct.

  4. Rajčátka spolu s výpekem udělají k masu šťávu, kterou nakonec zjemníme kouskem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!