Losos se smetanovo-pórkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 1 kg lososa
1 citrón
citrónový pepř
cca 0,5 dcl bílého vína (nemusí být)
500 ml 30% smetany
1 menší pórek
bazalka
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.

  2. Smažíme na másle, nejdřív kůží dolů, dokud není kůrčička křupavá, teď můžeme a nemusíme podlít vínem. Chvíli podusíme. Lososa vytáhneme bokem.

  3. Do té samé pánve přidáme máslo, vsypeme na drobno nakrájený pórek, zlehka osmažíme, přidáme bazalku (já měla jen sušenou), opět chvilku smažíme, přilijeme smetanu, zbylou půlku citrónu a necháme provařit. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  4. Poté vložíme lososa do omáčky a prohřejeme. Jako příloha byly pečené brambory v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!