Kuře hanácké selky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- sůl
- pepř
- čerstvá paprika
- 1 cibule
- 2 rajče
- 1 paprika červená
- 1 paprika zelená
- 750 g brambor
- 1/8 másla
- trochu olivového oleje
- 1 šlehačka
- nasekaná petrželka
Postup Kuře hanácké selky
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme.
Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso vyjmeme a na tuk vhodíme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené papriky, chvíli je opékáme a pak přidáme pokrájená rajčata.
Předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory pokrájíme na silnější plátky a vyložíme jimi dno máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme a mírně posypeme drceným kmínem.
Na brambory rozložíme opečené porce kuřecího masa, přelijeme rozdušenými paprikami s cibulí a rajčaty, vše zalijeme šlehačkou, vložíme do trouby a zprvu přikryté alobalem a poté odryté pečeme asi 40 minut.
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.