Losos s okurkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

Naporcovaný filet z lososa podle počtu strávníků
trochu zázvoru
černý pepř hrubě mletý
koření na ryby (Kabajaki)
sůl
Na omáčku:
salátová okurka (20 cm)
1/2 červené kapie
1- 2 šalotky
2 jarní cibulky i s natí
1 KL bílého vinného octa
3 PL čerstvého smetanového sýru
1 dcl sladké smetany
čerstvý kopr
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem.

  2. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu.

  3. Mezitím si na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku a přidáme na jemné nudličky nakrájenou okurku a papriku, osolíme.

  4. Zalijeme vínem nebo zakápneme octem a dusíme. Pokud dáme pouze ocet, přilijeme trošku vody.

  5. Ke konci dušení vmícháme sýr, smetanu, jarní cibulky a až nakonec kopr.

  6. Prohřejeme.

  7. Lososa, pokud je s kůží, dáme na rozpálený olej nejprve kůží dolů, přidáme kousek másla a pečeme z obou stran. Stačí 2- 3 minuty.

  8. Lososa podáváme s teplou okurkovou omáčkou a já zvolila jako přílohu brambory pečené v troubě s bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!