Dort letadlo
Recepty, MoučníkySuroviny
- korpus (dole v příloze)
- šlehačka
- ztužovač
- banány
- Krém:
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 vanilkové pudinky
- 1,5 kostky másla
- 125 g Perla
- moučkový cukr
- potravinářské barvivo
- piškoty na oči
- potahová hmota K2
- cukrářské perličky
Postup Dort letadlo
Postup přípravy receptu
-
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks a něco. Přiložíme vršek letadla a můžeme dát do lednice vychladit, stačí chvilička, než si připravíme krém.
Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.
Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
No a můžem letadlo začít zdobit. Použila jsem i potravinářské barvy.
Zdobíme podle fantazie. Na oči jsem použila piškot, a potahovou hmotu K2.