Dort letadlo

Recepty, Moučníky

Suroviny

korpus (dole v příloze)
šlehačka
ztužovač
banány
Krém:
500 ml mléka
4 lžíce cukru
2 vanilkové pudinky
1,5 kostky másla
125 g Perla
moučkový cukr
potravinářské barvivo
piškoty na oči
potahová hmota K2
cukrářské perličky

Postup přípravy receptu

  1. Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks a něco. Přiložíme vršek letadla a můžeme dát do lednice vychladit, stačí chvilička, než si připravíme krém.

  2. Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.

  3. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.

  4. No a můžem letadlo začít zdobit. Použila jsem i potravinářské barvy.

  5. Zdobíme podle fantazie. Na oči jsem použila piškot, a potahovou hmotu K2.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!