Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 3 větší mrkve
- 2-3 řapíkaté celery
- 1 plechovka rajčat 425 ml
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 3 červené cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 6 stroužků česneku
- 6 vepřových kotlet
- 2 králičí stehna
- sůl
- pepř
- cukr
- nové koření
- bobkový list
- 1 malý rajský protlak
- 3 PL olivového oleje
- hladká mouka na poprášení masa
- 150-200 ml masového vývaru (lze nahradit vodou)
- 200 ml suchého červeného vína
- + 500 g libovolných těstovin
Postup Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Postup přípravy receptu
-
Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky.
Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.
Oba druhy masa omyjeme a osušíme kuchyňským papírem.
Kotletky si kolem dokola 2-3 x nařízneme.
Maso osolíme a opepříme a poprášíme hladkou moukou, přebytečnou mouku oklepneme.
Na pánvi rozehřejeme olej, všechno maso v něm zprudka opečeme na dobu cca 3-4 minut z obou stran a poté vyndáme na připravený talíř.
Ve výpeku podusíme na plátky pokrájenou cibuli, oloupaný půlený česnek.
Přidáme pak zeleninu, pokrájená rajčátka, cukr, rajčatový protlak. Vše dobře promícháme a krátce podusíme.
Směs zalijeme zachycenou rajčatovou šťávou a vínem, přidáme koření a přivedeme k varu a po chvíli vmícháme i masový vývar.
Tuto vznikou směs ze zeleniny nalijeme do pekáčku a poklademe na ni plátky masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a dusíme v předehřáté troubě na 180(200)°C na cca 90 minut, jednou obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem. Na konci vyndáme bobkový list,nové koření a ještě vše podle potřeby dochutíme.
Uvaříme si těstoviny podle návodu a pak již podáváme s dušeným masem a vzniklou omáčkou.