Farmářský guláš (Kluci v akci)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
100 g cibule
100 g pórku
100 g mrkve
10 stroužků česneku
5-6 brambor
5 bobkových listů (použila jsem mletý)
5 kuliček nového koření (použila jsem mleté)
mletý černý pepř
100 g rajčatového protlaku
cca 30 g sušených lesních hub
1-1,5 l hovězího vývaru
0,5 l suchého červeného vína
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.

  2. Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě brambor, česnek jen podélně rozříznutý napůl), přidáme koření a po chvilce protlak. Po orestování protlaku přidáme houby, směs trochu podlijeme vodou a odvaříme.

  3. Zeleninu přidáme k masu, zalijeme vínem a hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme do téměř úplného změknutí masa.

  4. Přidáme brambory, krájené na větší kostky a dovaříme zcela doměkka. Můžeme podávat s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!