Špenátová rolka
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 150 g listového špenátu
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce polohrubé mouky
- čerstvý sýr (lučina, žervé)
- 250 g uzeného lososa
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Špenátová rolka
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí.
Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty.
Těsto rozetřeme na plech, na kterém již máme pečící papír a dáme péci na 7 - 10 minut při 180°C.
Upečený plát necháme vychladnout, překlopíme na potravinářskou fólii, odstraníme pečící papír, potřeme sýrem, poklademe plátky lososa a pevně zavineme, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.
Před podáváním ji vybalíme a krájíme na dvoucentimetrové plátky.