Francouzský toast po česku

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1/2 bagety (já použila 2 housky na hamburgery)
1 dcl mléka
1 vejce
1 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozehřejeme toastovač.

  2. Pečivo nakrájíme na plátky asi 2 cm silné (hamburger naplocho rozříznete).

  3. Mléko, vejce, rum a cukr asi 30 s šleháme, aby se cukr rozpustil.

  4. Plátky pečiva namočíme do vaječné lázně a asi 5 s necháme zvlhčovat z každé strany.

  5. Pak na každou ze 4 plotýnek toastovače dáme maličký kousek másla a rychle ho mašlovačkou rozetřeme po celé ploše.

  6. Na 2 plotýnky dáme namočené pečivo, pro vylepšení ještě můžeme pocukrovat (cukr trochu zkaramelizuje) a zbylými plotýnkami ho přitiskneme.

  7. Když toastovač vypne (asi za minutu), je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!