Francouzský toast po česku
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1/2 bagety (já použila 2 housky na hamburgery)
- 1 dcl mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce rumu
- lžička másla
Postup Francouzský toast po česku
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozehřejeme toastovač.
Pečivo nakrájíme na plátky asi 2 cm silné (hamburger naplocho rozříznete).
Mléko, vejce, rum a cukr asi 30 s šleháme, aby se cukr rozpustil.
Plátky pečiva namočíme do vaječné lázně a asi 5 s necháme zvlhčovat z každé strany.
Pak na každou ze 4 plotýnek toastovače dáme maličký kousek másla a rychle ho mašlovačkou rozetřeme po celé ploše.
Na 2 plotýnky dáme namočené pečivo, pro vylepšení ještě můžeme pocukrovat (cukr trochu zkaramelizuje) a zbylými plotýnkami ho přitiskneme.
Když toastovač vypne (asi za minutu), je hotovo.