Klobásky se žampióny v koprové smetaně
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 pikantní klobásy nebo cigáro
- 150 g pokrájených žampiónů nebo hříbků
- 1 větší cibule (nejlépe červená)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- na špičku nože uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 dcl smetany (nebo kysané smetany)
- 2 sterilované okurky
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- mouka na zahuštění
- kopr
- případně citronová šťáva
- olej na pánev
Postup Klobásky se žampióny v koprové smetaně
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájenou cibulku osmahneme, přidáme nejdříve žampióny, orestujeme, po chvíli přidáme nakrájené klobásky, zaprášíme paprikou a moukou, přidáme sůl, pepř, kmín, promícháme a hned podlijeme vodou.
Dusíme asi 10 minut, přidáme najemno nakrájené okurky, kopr a smetanu, kterou jsme předtím smíchali s hořčicí a trochou teplé omáčky. Už jen necháme probublat a odstavíme. Podle chuti můžeme zakápnout citrónovou šťávou.