Mé dobré klobásky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 kg vepřového bůčku
- 2 kg předního hovězího masa
- 3/4 balíčku mletého pepře
- 1 a 1/2 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 polévková lžíce utřeného česneku
- 1/2 lžičky ďábelské směsi
- 1 lžička moučkového cukru
- 1 lžička pálivé papriky
- 10 lžiček soli
- vepřová střívka
- - většinou je dělám z 3 kg králičího masa a 2 kg vepřového bůčku
Postup Mé dobré klobásky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve z masa odstraníme blány a šlachy. 1-2 kg masa nameleme na jemno. Ostatní maso umeleme na mašince o průměru 8 -10 milimetrů. Přidáme ostatní suroviny a vše řádně promícháme a dáme na 4 dny do lednice proležet.
Po 4 dnech maso vyndáme, nalijeme do něj asi 1/2 l studené vody a pořádně promícháme. Maso nabíjíme do střívek nabíječkou nebo jde vyrobit nástavec na mašinku na maso a lehce ho tam namelme.
Klobásy vložíme do rozehřáté udírny a při mírném topení budou hotové za 2 1/2 hodiny.