Bezlepkové ovocné knedlíčky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g kešu oříšků (natural)
180 g tofu natural
nastrouhaná citrónová kůra
citronová šťáva z 1/2 citrónu
2 lžíce agávového sirupu
1 lžíce kokosového oleje
1 hrnek rýžové mouky (koupíte ve zdravé výživě či obchodech s asijskými potravinami)
meruňky či jahody na plnění

Postup přípravy receptu

  1. Kešu namočte nejméně na dvě hodiny do čisté vody. Pokud nemáte čas, spařte je vařící vodou a nechte asi 10 minut přikryté v mističce.

  2. Tofu mezitím vymačkejte do papírové utěrky (případně nechte lisovat, máte-li víc času).

  3. Když je příprava hotová, rozmixujte kešu, tofu, agáve sirup, kokosový olej a citrónovou kůru a šťávu dohladka v mixéru (dle potřeby můžeme přidat trošku vody, ale jen tolik, aby šla směs mixovat).

  4. Poté přendejte do misky a postupně zapracovávejte rýžovou mouku, dokud se nevytvoří nelepivé těstíčko. Nabírejte kousky asi o velikosti pingpongového míčku, rozplácněte je a poté postupně obalujte kolem meruňky/jahody. Nakonec vyválejte pěkný kulatý knedlíček.

  5. Vařte asi 6 minut ve vroucí osolené vodě.

  6. Podávejte posypané kokosovým cukrem, opečeným kokosem a trochou rostlinného másla (třeba kakaového másla nebo kokosového oleje) s dalším ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!