Bezlepkové ovocné knedlíčky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g kešu oříšků (natural)
- 180 g tofu natural
- nastrouhaná citrónová kůra
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 2 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 hrnek rýžové mouky (koupíte ve zdravé výživě či obchodech s asijskými potravinami)
- meruňky či jahody na plnění
Postup Bezlepkové ovocné knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Kešu namočte nejméně na dvě hodiny do čisté vody. Pokud nemáte čas, spařte je vařící vodou a nechte asi 10 minut přikryté v mističce.
Tofu mezitím vymačkejte do papírové utěrky (případně nechte lisovat, máte-li víc času).
Když je příprava hotová, rozmixujte kešu, tofu, agáve sirup, kokosový olej a citrónovou kůru a šťávu dohladka v mixéru (dle potřeby můžeme přidat trošku vody, ale jen tolik, aby šla směs mixovat).
Poté přendejte do misky a postupně zapracovávejte rýžovou mouku, dokud se nevytvoří nelepivé těstíčko. Nabírejte kousky asi o velikosti pingpongového míčku, rozplácněte je a poté postupně obalujte kolem meruňky/jahody. Nakonec vyválejte pěkný kulatý knedlíček.
Vařte asi 6 minut ve vroucí osolené vodě.
Podávejte posypané kokosovým cukrem, opečeným kokosem a trochou rostlinného másla (třeba kakaového másla nebo kokosového oleje) s dalším ovocem.