Prababiččina buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Rozvar:
- 250 g másla nebo Hery
- 2 hrnky cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek vody
- Těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- zbytek svařené hmoty (rozvaru)
Postup Prababiččina buchta
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr, kakao a vodu vaříme 5 minut. Hrnek hmoty odložíme na polevu. Zbytek hmoty dáme vychladit.
Ostatní suroviny zamícháme se zbytkem vychlazené hmoty.
Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu na 200 stupňů. Po vychladnutí polijeme vrch buchty polevou, kterou jsme v hrnečku odložili. Posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy.