Štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
35 dkg hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
6 lžic vody
1 Hera
Náplň:
8 jablek
skořice
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si jablka, nakrájíme na slabé plátky.

  2. Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Posypeme jablky asi ve 2 vrstvách tak, aby okraje zůstaly volné, aby se štrůdl dobře balil. Na jablka nasypeme přiměřeně skořice a cukru, já sypu tak, aby byla jablka pokryta. Jeden okraj těsta překryjeme na jablka, zabalíme okraje a druhou stranu na ní tak, aby se vrstvy překrývaly. Těsto z vrchu propíchneme a dáme péct.

  3. Peču v remosce na pečícím papíře asi 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!