Kuřecí maso na zázvoru s čočkovo - dýňovými koláčky a limetkovým jogurtem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuřecí maso:
- 125 g kuřecích prsou
- 10 g zázvoru
- 2 lžíce kokosového mléka
- 1/2 lžíce oleje
- Na špičku nože skořice
- mleté chilli
- 1 lžička bramborového škrobu
- 1 lžička limetkové šťávy
- Čočkovo - dýňové koláčky:
- 1 malá cibule (35g)
- 1 lžíce oleje
- 100 g dýně Hokkaido
- 50 g červené čočky
- 50 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 150 ml vody nebo nejlépe kuřecího vývaru
- Sůl
- Limetkový jogurt:
- 50 g bílého jogurtu
- Špetka sušené citronové trávy
- Na špičku nože nastrouhané kůry z limetky
- Špetka soli
Postup Kuřecí maso na zázvoru s čočkovo - dýňovými koláčky a limetkovým jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme.
V misce smícháme ingredience na marinádu ke kuřeti. Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky a dáme marinovat. Dýni i se slupkou nastrouháme nahrubo. Římský kmín podrtíme v hmoždíři.
V kastrůlku si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme římský kmín, dýni a čočku, promícháme. Přidáme kokosové mléko, vývar nebo vodu a lehce osolíme.
Pod poklicí dusíme 15–20 minut. Pokud se směs připaluje, lehce podlijeme. Ale ve výsledku chceme získat hustou kaši.
Maso napícháme na párátka. Plech vyložíme pečícím papírem. Na plech klademe čočkovou kaši (4 ks) do tvaru koleček. Na plech položíme i maso a dáme na 20 minut péct.
Rozmícháme jogurt s citronovou kůrou, špetkou soli a limetkovou kůrou.