Cibulovo-celerová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 velké cibule
- 1 velká mrkev
- 1/2 bulvy celeru
- 2 řapíky celeru
- 1 hrst krupičky
- krůtí krky
- olej
- 1 lžička Vegety (nemusí být)
- petrželka
- sůl
Postup Cibulovo-celerová polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme vývar z krků ve slané vodě, cibule si nakrájíme na proužky, mrkev a celer si nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme.
Do hrnce dáme olej, na něm osmažíme cibuli až do mírně hněda(udělá barvu) vaříme pod pokličkou!
Když je cibule hotová, shrneme jí ke krajům hrnce, doprostřed dáme krupičku a uděláme růžovou jíšku, zalijeme vývarem z krůtích krků, dáme nastrouhaný i řapíkatý celer s mrkví, dochutíme Vegetou, dosolíme, polévku dovaříme a máme-li strouhání zavaříme ho - já měla takový zbytek, tak jsem ho využila.
Ozdobíme petrželkou.