Cibulovo-celerová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 velké cibule
1 velká mrkev
1/2 bulvy celeru
2 řapíky celeru
1 hrst krupičky
krůtí krky
olej
1 lžička Vegety (nemusí být)
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme vývar z krků ve slané vodě, cibule si nakrájíme na proužky, mrkev a celer si nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme.

  2. Do hrnce dáme olej, na něm osmažíme cibuli až do mírně hněda(udělá barvu) vaříme pod pokličkou!

  3. Když je cibule hotová, shrneme jí ke krajům hrnce, doprostřed dáme krupičku a uděláme růžovou jíšku, zalijeme vývarem z krůtích krků, dáme nastrouhaný i řapíkatý celer s mrkví, dochutíme Vegetou, dosolíme, polévku dovaříme a máme-li strouhání zavaříme ho - já měla takový zbytek, tak jsem ho využila.

  4. Ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!