Barevná vepřová panenka v tortillách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- 1 velká červená paprika
- 1 jarní cibulka
- 1 cibule
- 1 malého panáčka koňaku
- 1 PL steakového koření
- olej
- sůl
- pepř
- 4 tortilly
Postup Barevná vepřová panenka v tortillách
Postup přípravy receptu
-
Maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na malé kousky. Červenou papriku a jarní cibulku pokrájíme na malé nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme cibuli. Přidáme maso,ze všech stran ho opečeme, osolíme,opepříme přidáme koření a koňak a zamícháme. Přihodíme pokrájené papriky s jarní cibulkou a vše restujeme dál, až je masíčko měkké.
Tortilly krátce ohřejeme v předhřáté troubě na 1 minutu (nebo v mikrovlné troubě na 1 minutu). Rozdělíme na teplé tortilly směs z masa, paprik a koření, stočíme a krátce zapečeme. Podáváme se zeleninovým salátem. Vymyslela jsem něco honem jako překvápko pro dnešní narozky manžela a k jeho večeři.