Sýrové terčíky se sušenými rajčaty a ostřejším krémem
Recepty, OstatníSuroviny
- 4-5 plátků parmské šunky nebo šunky Švarcvaldské
- 1-2 lžičky dijonské hořčice
- 250 g kozího sýra (nebo směs - Lučina s Nivou)
- 200 g sušených rajčátek
- 2 PL nasekané pažitky
- 1 KL ostré harissy (nebo feferonového krému)
- bazalka na ozdobu
Postup Sýrové terčíky se sušenými rajčaty a ostřejším krémem
Postup přípravy receptu
-
Utřeme si oba druhy sýrů se špetkou feferonového krému a zamícháme. Současně vsypeme do této směsi nasekanou pažitku.
Plátky šunky rozložíme těsně vedle sebe na pracovní plochu, lehce je potřeme dijonskou hořčicí a po celé délce na ně naklademe směs ze sýrů a feferonového krému, troškou sušených rajčátek a vše posypeme nasekanou pažitkou. Pak plátky šunky se směsí pevně stočíme do tvaru polodlouhé roládky a necháme v chladničce ztuhnout.
Když je roládka pěkně pevná, nakrájíme ji na plátky silné asi 1,5 až 2 cm. Na každé párátko nebo špejli napíchneme kousek sušeného rajčátka, ozdobíme bazalkou nebo pažitkou.
Nakonec tácek s terčíky dozdobíme cherry rajčátky a bylinkami, apod.