Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200 g flíčků
- 100 g libovější uzené slaniny
- 200 g hříbků (čerstvých nebo mražených)
- 100 g zelených listů kapusty
- 1 cibule
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 2 lžíce směsi Francouzské brambory Kotányi
- 1 lžíce houbového koření
- 1 lžíce sušené zeleninové směsi (vegeta, podravka...nejlépe domácí)
- pepř
- sůl
- 2 lžíce sádla
Postup Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Flíčky uvaříme doměkka dle návodu na obalu (ideálně je vaříme ve vroucím masovém vývaru), trochu promastíme a necháme vychladnout.
V hlubší pánvi roztopíme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a když se začne barvit, přidáme kostičky libové slaniny.
Orestujeme dozlatova a přidáme hříbky.
Čerstvé necháme změknout, mražené rozehřejeme, vydusíme přebytečnou tekutinu a orestujeme.
Přidáme na nudličky pokrájené kapustové listy a necháme je zavadnout.
Vydatně dochutíme solí, pepřem, sušenou zeleninovou směsí a houbovým kořením (případně mletými sušenými houbami).
Vařené fleky smícháme s houbovou směsí.
V čase, kdy ostatní suroviny chladnou, smícháme smetanu, směs na francouzské brambory a vejce a dobře prošleháme.
Smetanovou směs přidáme k vychladlým flekům s houbami a dobře promícháme.
Zapékací misku vytřeme olejem, navrstvíme směs, uhladíme povrch a zapékáme při 200°C půl hodiny.