Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g flíčků
100 g libovější uzené slaniny
200 g hříbků (čerstvých nebo mražených)
100 g zelených listů kapusty
1 cibule
100 ml smetany ke šlehání
1 vejce
2 lžíce směsi Francouzské brambory Kotányi
1 lžíce houbového koření
1 lžíce sušené zeleninové směsi (vegeta, podravka...nejlépe domácí)
pepř
sůl
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Flíčky uvaříme doměkka dle návodu na obalu (ideálně je vaříme ve vroucím masovém vývaru), trochu promastíme a necháme vychladnout.

  2. V hlubší pánvi roztopíme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a když se začne barvit, přidáme kostičky libové slaniny.

  3. Orestujeme dozlatova a přidáme hříbky.

  4. Čerstvé necháme změknout, mražené rozehřejeme, vydusíme přebytečnou tekutinu a orestujeme.

  5. Přidáme na nudličky pokrájené kapustové listy a necháme je zavadnout.

  6. Vydatně dochutíme solí, pepřem, sušenou zeleninovou směsí a houbovým kořením (případně mletými sušenými houbami).

  7. Vařené fleky smícháme s houbovou směsí.

  8. V čase, kdy ostatní suroviny chladnou, smícháme smetanu, směs na francouzské brambory a vejce a dobře prošleháme.

  9. Smetanovou směs přidáme k vychladlým flekům s houbami a dobře promícháme.

  10. Zapékací misku vytřeme olejem, navrstvíme směs, uhladíme povrch a zapékáme při 200°C půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!