Zapečené flíčky s uzeným bůčkem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 150 g uzeného bůčku bez kosti a kůže
- 300 g těstovin – flíčků
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 2 dl mléka
- 60 g sádla
- strouhanka na vysypání pekáče
Postup Zapečené flíčky s uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Uzený bůček uvaříme do měkka a nakrájíme na drobné kostičky. Těstoviny zavaříme do vařící vody a za občasného promíchání uvaříme do měkka. Pak je ocedíme a propláchneme studenou vodou.
Do těstovin přidáme nakrájené maso, sůl, pepř, přidáme část tuku a mléka, směs promícháme a dáme do pekáče vymaštěného sádlem a vysypaného strouhanou houskou.
Flíčky vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, zalijeme vejci rozmíchanými ve zbývajícím mléce a pečeme, až se vejce v pokrmu srazí a povrch se zbarví dozlatova.