Zapečené flíčky s uzeným bůčkem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g uzeného bůčku bez kosti a kůže
300 g těstovin – flíčků
2 vejce
sůl
pepř
2 dl mléka
60 g sádla
strouhanka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček uvaříme do měkka a nakrájíme na drobné kostičky. Těstoviny zavaříme do vařící vody a za občasného promíchání uvaříme do měkka. Pak je ocedíme a propláchneme studenou vodou.

  2. Do těstovin přidáme nakrájené maso, sůl, pepř, přidáme část tuku a mléka, směs promícháme a dáme do pekáče vymaštěného sádlem a vysypaného strouhanou houskou.

  3. Flíčky vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, zalijeme vejci rozmíchanými ve zbývajícím mléce a pečeme, až se vejce v pokrmu srazí a povrch se zbarví dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!