Květákové / brokolicové flíčky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g květáku nebo brokolice
1 velká cibule
250 g flíčků (fleků, širokých nudlí) v suchém stavu
50 g másla nebo uzeného špeku (nebo olej)
sůl
drcený kmín
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle nebo drobně pokrájeném špeku (pokud nám nevadí pokrm masitý) lehce dozlatova. Pak přidáme na menší kusy pokrájený květák nebo brokolici, kterou osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme doměkka, na skus. Je-li třeba, můžeme podlít maličko vývarem nebo vodou.

  2. Během dušení uvaříme flíčky dle návodu na obalu, nebo je připravíme podle vlastního, domácího receptu například na nudle. Po uvaření je scedíme a vmícháme do dušeného květáku / brokolice, přidáme zhruba centimetrový plátek másla, který necháme v horkém pokrmu samovolně rozpustit, za občasného promíchnutí.

  3. Dle chuti flíčky můžeme ještě osolit, opepřit a podáváme. Podáváme například s okurkovým salátem, sterilovanou řepou či okurkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!