Květákové / brokolicové flíčky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g květáku nebo brokolice
- 1 velká cibule
- 250 g flíčků (fleků, širokých nudlí) v suchém stavu
- 50 g másla nebo uzeného špeku (nebo olej)
- sůl
- drcený kmín
- pepř mletý
Postup Květákové / brokolicové flíčky
Postup přípravy receptu
-
Na jemno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle nebo drobně pokrájeném špeku (pokud nám nevadí pokrm masitý) lehce dozlatova. Pak přidáme na menší kusy pokrájený květák nebo brokolici, kterou osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme doměkka, na skus. Je-li třeba, můžeme podlít maličko vývarem nebo vodou.
Během dušení uvaříme flíčky dle návodu na obalu, nebo je připravíme podle vlastního, domácího receptu například na nudle. Po uvaření je scedíme a vmícháme do dušeného květáku / brokolice, přidáme zhruba centimetrový plátek másla, který necháme v horkém pokrmu samovolně rozpustit, za občasného promíchnutí.
Dle chuti flíčky můžeme ještě osolit, opepřit a podáváme. Podáváme například s okurkovým salátem, sterilovanou řepou či okurkou...