Kuřecí stehýnka plněná Hermelínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 vykostěná kuřecí stehna s kůží
- 1 Hermelín
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- grilovací koření
- kmín
- 2 plátky másla
- hladká mouka
Postup Kuřecí stehýnka plněná Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Vykostěná kuřecí stehna osolíme a opepříme. Hermelín nakrájíme na hranolky a každý obalíme v mleté paprice, položíme na plátky masa a důkladně zabalíme, omotáme provázkem, já použila jehlu s nití.
Maso vložíme do pekáčku, po povrchu malinko osolíme, opepříme, posypeme kmínem, mletou paprikou a grilovacím kořením. Plátky másla obalíme v hladké mouce a položíme je na maso, podlijeme necelým 1 dl vody.
Pekáček vložíme do trouby a pečeme při 200°C necelou 1 hodinu, občas maso polijeme výpekem. Po upečení maso vyjmeme.
Šťávu z másla a vytečeného hermelínu tyčovým mixerem důkladně promixujeme, vznikne výborná máslovo-sýrová omáčka s vůní pečeného, kuřete, která se bude výborně hodit na polití přílohy.