Polévka z krevetového vývaru s nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- Zbytky vyloupaných krevet (hlavičky, ocásky, krunýřky)
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- sterilovaná kukuřice
- sterilovaný hrášek
- zelená petrželka
- 1 PL solamylu
- 1 PL rybí omáčky nebo sójové omáčky
- máslo
- instantní nudle
Postup Polévka z krevetového vývaru s nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme zbytky krevet, 2 stroužky česneku, 3 cm pokrájeného zázvoru a 1 jarní cibulku, osolíme, opepříme a vaříme 45 minut. Vše přecedíme přes jemné síto.
Na másle si orestujeme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, druhou jarní cibulku a na jemno nakrájený zbytek zázvoru, přidáme scezenou kukuřici a hrášek a vaříme 10 minut.
Poté přidáme poslední prolisovaný česnek, sójovou nebo rybí omáčku a nalámané nudle. V trošce vody rozmícháme škrob a vlijeme do polévky. Promícháme a odstavíme. Přisypeme posekanou petrželku. Kdo chce může si přidat chilli koření nebo papričku.