Výborný dortík (posypaný margotkou)

Recepty, Dorty

Suroviny

3 větší jablka
1 skořicový cukr
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
120 g cukru
250 ml vlažného mléka
100 ml oleje
1 vejce
Na krém:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
150 g změklého másla
cukr podle chuti
1 šlehačka na šlehání (33%)
1 ztužovač šlehačky
1 velká Margotka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.

  2. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.

  3. Na těsto: vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout.

  4. Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo.

  5. Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku.

  6. Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou.

  7. Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!