Kuřecí roláda s játry

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

celé kuře
anglická slanina (nebo jiný salám, já použila Gothaj)
0,5 kg ochucených kuřecích jater (ochutit je ale můžeme i sami)
2 vajíčka
kousek červené papriky
nať z mladé cibulky
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, utvoříme rovnoměrný plát masa. Posolíme, popepříme, poklademe anglickou slaninou. Na to rozprostřeme játra, míchaná vajíčka, a pro barvu papriku a cibulovou nať.

  2. Maso svineme do rolády a spojem dolů vložíme do formy na biskupský chlebíček. Pokud je kuře menší a použijeme méně jater, poslouží nám i srnčí hřbet. Toto se mi velmi osvědčilo, maso nemusíme vázat ani šít a drží pohromadě. Roládu posolíme i zvenku a posypeme kmínem. Kdo má rád, může použít jakékoliv jiné koření. Mně zbyla marináda z grilovaných žeber, tak jsem roládu potřela. Upečeme doměkka, nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!