Kuřecí roláda s játry
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- celé kuře
- anglická slanina (nebo jiný salám, já použila Gothaj)
- 0,5 kg ochucených kuřecích jater (ochutit je ale můžeme i sami)
- 2 vajíčka
- kousek červené papriky
- nať z mladé cibulky
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Kuřecí roláda s játry
Postup přípravy receptu
-
Kuře vykostíme, utvoříme rovnoměrný plát masa. Posolíme, popepříme, poklademe anglickou slaninou. Na to rozprostřeme játra, míchaná vajíčka, a pro barvu papriku a cibulovou nať.
Maso svineme do rolády a spojem dolů vložíme do formy na biskupský chlebíček. Pokud je kuře menší a použijeme méně jater, poslouží nám i srnčí hřbet. Toto se mi velmi osvědčilo, maso nemusíme vázat ani šít a drží pohromadě. Roládu posolíme i zvenku a posypeme kmínem. Kdo má rád, může použít jakékoliv jiné koření. Mně zbyla marináda z grilovaných žeber, tak jsem roládu potřela. Upečeme doměkka, nakrájíme na plátky a podáváme.