Domácí italská bageta s majonézou
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 4 středně velké světlé bagety
- italské salámy a šunky podle chuti (1 balení salámu, 1 balení prosciutta)
- 4 hrsti rukoly AQ
- Na pažitkovou majonézu:
- 180 ml majonézy AQ
- 3 lžíce nasekané pažitky AQ
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce kaparů
- 2 filety z ančoviček
- 1 lžička mleté sladké papriky
- pepř
Postup Domácí italská bageta s majonézou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky.
Bagety podélně rozřízněte, všechny spodní díly potřete majonézou, navrch rozdělte italské salámy a šunky, sýr i rukolu a přiklopte druhou částí bagety.