Domácí italská bageta s majonézou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

4 středně velké světlé bagety
italské salámy a šunky podle chuti (1 balení salámu, 1 balení prosciutta)
4 hrsti rukoly AQ
Na pažitkovou majonézu:
180 ml majonézy AQ
3 lžíce nasekané pažitky AQ
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce kaparů
2 filety z ančoviček
1 lžička mleté sladké papriky
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky.

  2. Bagety podélně rozřízněte, všechny spodní díly potřete majonézou, navrch rozdělte italské salámy a šunky, sýr i rukolu a přiklopte druhou částí bagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!