Gazpacho

Recepty, Polévky

Suroviny

8 velkých rajčat
1 menší okurka
1 menší cibule červená
1 červená paprika
2 lžíce čerstvé bazalky nebo oregána,
nasekané na menší kousky
2 stroužky česneku strouhaného nebo třeného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička cukru nebo podle chuti
sůl
pepř
1-2 hrnky studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata a okurky oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli si nakrájíme na menší kostičky. Papriku nakrájíme také na kostičky.

  2. Všechny suroviny, kromě vody, dáme do mixéru a rozmixujeme. Poté přidáme vodu, podle toho jak polévku chceme mít hustou.

  3. Necháme chladit alespoň hodinu, ale přes noc odleželá polévka je nejlepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!