Gazpacho
Recepty, PolévkySuroviny
- 8 velkých rajčat
- 1 menší okurka
- 1 menší cibule červená
- 1 červená paprika
- 2 lžíce čerstvé bazalky nebo oregána,
- nasekané na menší kousky
- 2 stroužky česneku strouhaného nebo třeného
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru nebo podle chuti
- sůl
- pepř
- 1-2 hrnky studené vody
Postup Gazpacho
Postup přípravy receptu
-
Rajčata a okurky oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli si nakrájíme na menší kostičky. Papriku nakrájíme také na kostičky.
Všechny suroviny, kromě vody, dáme do mixéru a rozmixujeme. Poté přidáme vodu, podle toho jak polévku chceme mít hustou.
Necháme chladit alespoň hodinu, ale přes noc odleželá polévka je nejlepší.