Hruškovo-jablkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 g hladké mouky
- 1,5 lžíce práškového cukru
- 125 g másla
- 1 lžíce studené vody
- Náplň:
- 4 – 5 jabĺek
- 5 hrušek
- 1 hrst rozinek
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- Na posypání:
- 4 lžíce nahrubo pomletých mandlí
Postup Hruškovo-jablkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.
Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a premiešame.
Cesto rozložíme do nízkej okrúhlej formy tak, aby sme mali asi 1 cm vysoký okraj. Vložíme náplň a trocha ju pritlačíme. Posypeme sekanými mandľami.
Pečieme pri strednej teplote asi 25 – 30 minút.