Andaluzské Gazpacho
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 papriky červené
- 1 cibule (větší)
- 6-7 stroužků česneku záleží na velikosti
- 3/4 kg rajčat čerstvých nebo i konzervovaných
- 6 pl olivového oleje
- 1 celou okurku
- na špičku lžičky pepř
- trochu cukru
- trochu soli
- 6 lžic octa balsamico
- 3-4 lžíce Ajvaru
- cca 3/4 litru hovězího vývaru
Postup Andaluzské Gazpacho
Postup přípravy receptu
-
Vývar nechám vychladnout.
Oloupeme si česnek - prolisuji ho.
Čerstvou papriku umyji a nakrájím na plátky, nakrájim cibuli.
Rajčata umyji, když jsou čerstvé, ponořím do horké vody a oloupem slupku.
Pak rozkrájím, umyji okurku a nakrájim na kousky, přidám ostatní suroviny, olej, cukr, sůl, pepř, balsamico, ajvar.
Vše dám do vychladlého vývaru a rozmixuji.
Studenou polévku dám ještě vychladit.
K polévce se můžou podávat opečené topinky.