Gulášová polévka se zelím

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g mletého masa
1 velká cibule
1 plnější lžíce sádla
3-4 stroužky česneku
1 plnější lžíce rajského protlaku
1 plnější lžíce mleté papriky
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
20 g hladké mouky
250 g oloupaných brambor
250 g čerstvého bílého zelí
majoránka dle chuti
1 l vývaru + na dolití dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme, až do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme protlak, kmín, papriku a drobně nasekaný česnek. Vše necháme během míchání rozvonět. Směs zaprášíme moukou a ještě krátce osmažíme.

  2. Přilijeme vývar, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a na nudličky pokrájenné zelí, dobře promícháme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor a zelí, za občasného promíchání. Ke konci vaření přidáme dle chuti majoránku, případně dochutíme solí a pepřem, krátce provaříme a je-li třeba, tak dle potřeby (požadované hustoty) přilijeme ještě trochu vývaru.

  3. Kdo rád ostřejší pokrmy, může sladkou papriku zkombinovat s pálivou nebo do polévky přidat trochu jemně krájené chilli papričky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!