Čokoládové dortíky

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g čokolády na vaření
50 g másla
3 žloutky
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce rumu
70 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
sníh ze 3 bílků
krém na promazání:
čokoládová poleva
zdobení - vše dle libosti

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu a máslo společně rozpustit v parní lázni.

  2. Žloutky, cukry a rum vyšlehat do pěny. Potom zašlehat mírně vychladlou čokoládu. Mouku s práškem do pečiva prosít a taky zašlehat. Nakonec do směsi opatrně zabalit sníh - chce to trpělivost, sněhu je dost, ale nakonec se to podaří.

  3. Dvě formy na muffiny vymazat a vysypat hrubou moukou. Do každého ďolíku jednu lžíci těsta. Tohle množství vyjde akorát na 24 formiček.

  4. 175°C - 15 min (krátce po vytažení z trouby vyklopit)

  5. Dortíčky po vychladnutí proříznout a naplnit krémem, jaký kdo má rád(já použila ze 300ml mléka uvařený vanilkový pudink, trochu cukru, trochu tvarohu, trochu másla). Poleva + zdobení už je na každého fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!