Maso čtyř barev v přírodní šťávě
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 200 g kuřecího masa ze stehen
- 200 g krůtího masa z prsa
- 200 g vepřového masa, nejlépe z plece
- 200 g hovězího, nejlépe zadního masa
- 1 větší cibule
- olej podle potřeby
- sůl
- pepř podle chuti
- olej, popřípadě sádlo
Postup Maso čtyř barev v přírodní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Orestujeme na oleji cibuli do světle hnědé barvy, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Můžeme použít tlakový hrnec, který otevřeme cca po 15-20 minutách.
Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec a restujeme v tlakovém hrnci cca 10 minut.
Pak přidáme maso krůtí a hrnec již neuzavíráme, dusíme cca 10 minut.
Nakonec přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a dodusíme všechno maso doměkka.
Vše osolíme, opepříme. Když je maso měkké, vyjmeme je a tyčovým mixérem rozšleháme cibuli, kterou už jen krátce podusíme. Můžeme, ale nemusíme přidávat trošku hladké mouky na zahuštění šťávy.
Podáváme s rýží, popřípadě s bramborem nebo bramborovou kaší.