Paštika z kuřecích jatýrek
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kuřecích jater
- 250 g másla (max. 400 g)
- 1 malá cibulka
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky sušené petrželky
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce smetany na vaření
- sůl
- pepř
Postup Paštika z kuřecích jatýrek
Postup přípravy receptu
-
Na pánev si dáme 2 lžíce másla přidáme játra a z prudka je orestujeme 3-4 minuty a poté přidáme najemno nakrájenou cibulku,víno, sůl a bylinky vaříme asi 2-3 minuty dokud se neodpaří voda sundáme z plotny a pak přidáme smetanu.
Ještě teplé rozmixujeme mixérem a postupně přidáváme po kouskách máslo (max.400g),poté dochutíme solí a pepřem a dáme přes noc ztuhnout do lednice.