Houbový paprikáš s pohankovými haluškami
Recepty, HoubySuroviny
- 800 g lesních hub
- 1 cibule
- olej
- 2 lžíce mleté papriky
- ¼ lžičky mletého kmínu
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dl mléka
- 1 dl smetany
- Halušky:
- 130 g pohankové mouky
- sůl
- cca 150 ml vody
Postup Houbový paprikáš s pohankovými haluškami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájané huby a opražíme. Okoreníme, osolíme, zasypeme paprikou a rascou a premiešame. 10 minút pomaly zakryté dusíme.
Mlieko rozmiešame so smotanou a múkou a huby zalejeme. Opäť na slabom plameni 10 minút podusíme.
Na halušky zmiešame múku so soľou a vodou na hustejšie cestíčko. Cez haluškovač sádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Keď vyplávu napovrch, necháme 1-2 min prevrieť a scedíme.
Halušky podávame s paprikášom.