Houbový paprikáš s pohankovými haluškami

Recepty, Houby

Suroviny

800 g lesních hub
1 cibule
olej
2 lžíce mleté papriky
¼ lžičky mletého kmínu
sůl
1 lžíce hladké mouky
1 dl mléka
1 dl smetany
Halušky:
130 g pohankové mouky
sůl
cca 150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájané huby a opražíme. Okoreníme, osolíme, zasypeme paprikou a rascou a premiešame. 10 minút pomaly zakryté dusíme.

  2. Mlieko rozmiešame so smotanou a múkou a huby zalejeme. Opäť na slabom plameni 10 minút podusíme.

  3. Na halušky zmiešame múku so soľou a vodou na hustejšie cestíčko. Cez haluškovač sádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Keď vyplávu napovrch, necháme 1-2 min prevrieť a scedíme.

  4. Halušky podávame s paprikášom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!