Kuřecí soté s brokolicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
1 brokolice 500 g
3OO ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany 30%
lžička kurkumy mleté
1-2 cibule
olivový olej
lžička kari koření
sůl
pepř
malá plechovka kukuřice Bonduelle

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená prsa nakrájíme na nudličky, přidáme koření, dvě lžíce olivového oleje a necháme 30 minut odležet.

  2. Ve woku si rozpálíme olej a vhodíme maso, zprudka restujeme, až nám zbělá.

  3. Pak přidáme na tenká půlkolečka nebo kolečka nakrájenou cibuli a ještě dalších 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme.

  4. V mléku rozmícháme mouku a nalijeme do pánve. Necháme 10 minut za občasného promíchání povařit. Přidáme smetanu a prohřejeme.

  5. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě nebo na páře na skus.

  6. Společně se zcezenou kukuřicí přidáme do pánve a krátce prohřejeme. Podáme s těstovinou uvařenou al dente.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!