Kuřecí soté s brokolicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 1 brokolice 500 g
- 3OO ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek smetany 30%
- lžička kurkumy mleté
- 1-2 cibule
- olivový olej
- lžička kari koření
- sůl
- pepř
- malá plechovka kukuřice Bonduelle
Postup Kuřecí soté s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená prsa nakrájíme na nudličky, přidáme koření, dvě lžíce olivového oleje a necháme 30 minut odležet.
Ve woku si rozpálíme olej a vhodíme maso, zprudka restujeme, až nám zbělá.
Pak přidáme na tenká půlkolečka nebo kolečka nakrájenou cibuli a ještě dalších 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme.
V mléku rozmícháme mouku a nalijeme do pánve. Necháme 10 minut za občasného promíchání povařit. Přidáme smetanu a prohřejeme.
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě nebo na páře na skus.
Společně se zcezenou kukuřicí přidáme do pánve a krátce prohřejeme. Podáme s těstovinou uvařenou al dente.