Krůtí guláš (Dělená strava podle LK - zvířata)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 PL slunečnicového oleje
2 cibule
0,5 kg krůtího masa
3 stroužky česneku
1 rajčatový protlak
2 rajčata
2 papriky
sůl
pepř
půl lžičky mletého kmínu
mletá paprika
lžíce majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.

  2. Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené horší maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji, nechám zatáhnout, přisypu mletou papriku, zamíchám a podliji mírně vodou nebo vývarem. Přisypu krájená rajčata, papriky a dusím pod poklicí, až je maso měkké. Trvá to asi hodinu.

  3. Pak odkryji, přidám lžíci majoránky a nechám chvíli odpařit vodu, tím šťáva zhoustne. Nebo lze zahustit odebráním rozdušené zeleniny a jejím rozmixováním v mixéru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!