Krůtí guláš (Dělená strava podle LK - zvířata)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 PL slunečnicového oleje
- 2 cibule
- 0,5 kg krůtího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 rajčatový protlak
- 2 rajčata
- 2 papriky
- sůl
- pepř
- půl lžičky mletého kmínu
- mletá paprika
- lžíce majoránky
Postup Krůtí guláš (Dělená strava podle LK - zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.
Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené horší maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji, nechám zatáhnout, přisypu mletou papriku, zamíchám a podliji mírně vodou nebo vývarem. Přisypu krájená rajčata, papriky a dusím pod poklicí, až je maso měkké. Trvá to asi hodinu.
Pak odkryji, přidám lžíci majoránky a nechám chvíli odpařit vodu, tím šťáva zhoustne. Nebo lze zahustit odebráním rozdušené zeleniny a jejím rozmixováním v mixéru.