Špenátové kostky s balkánským sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 750 g sekaného listového špenátu (zde mražený)
- 200 g balkánského sýru
- 150 g kuskusu
- zeleninový vývar nebo vroucí voda
- 4 celá vejce
- 4 lžíce strouhanky
- podle potřeby mléko
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1/2 prášku do pečiva
- sůl
- pepř
Postup Špenátové kostky s balkánským sýrem
Postup přípravy receptu
-
Kuskus zalijeme vařicím zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby jej o centimetr převyšovala. Přikryjeme a necháme deset minut odstát.
Pak jej promícháme s rozmrazeným špenátem, přidáme celá vejce, strouhanku smíchanou s práškem do pečiva a jemně nastrouhaný sýr. Necháme asi deset minut odležet, podle potřeby potom můžeme doředit trochou mléka. Pak dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Směs, která má mít konzistenci hustšího těsta (asi jako bramborákové), nalijeme na vyšší plech nebo do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 30 minut. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.