Čokoládovo-malinový sen
Recepty, DortySuroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru prášek
- 60 g kakaa
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 200-230 ml mléka
- Náplň:
- 500 g mascrpone
- 1 smetana 36 %
- 50 cukru
- 1 ztužovač Smetafix
- mandlový extrakt
- Dále:
- 250 g malin (pár dáme bokem na ozdobu))
- cukr podle chuti
- malinový džem nebo marmeláda
- 1 balení želé Dr. Oetker červené
- 1 smetana 36 %
Postup Čokoládovo-malinový sen
Postup přípravy receptu
-
Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v dortové formě s vymaštěným a vysypaným pečícím papírem na 170 ° přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí. Upečený a vychlazený korpus prořízneme na dva pláty.
Mezitím rozvaříme maliny s cukrem (množství je individuální) a přepasírujeme přes husté síto. Část odebereme na pozdější vaření želatiny.
Mascarpone pořádně rozmixujeme na jemno a dáme bokem. Smetanu a ztužovač smícháme s cukrem a vyšleháme na tuhou šlehačku. Postupně po malých částech přidáváme mascarpone a promícháme.
Hotový krém rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme mandlový extrakt a druhou polovinu smícháme s malinovým rozvarem.
Uvaříme želé podle návodu na zadní straně (použijeme odebraný malinový rozvar a doplníme vodou do požadovaného množství).
Do dortové formy dáme první plát, který potřeme po celé ploše malinovou marmeládou, na to uvařené želé a vše necháme ztuhnout (stačí ½ hodiny). Na ztuhlou želatinu navršíme bílý mandlový krém, na to druhý plát korpusu a opět malinový krém. Urovnáme a dáme ztuhnout do lednice. Nejlépe přes noc.
Hotový moučník ozdobíme ušlehanou smetanou a ovocem.