Čokoládovo-malinový sen

Recepty, Dorty

Suroviny

200 g polohrubé mouky
200 g cukru prášek
60 g kakaa
2 vejce
100 ml oleje
200-230 ml mléka
Náplň:
500 g mascrpone
1 smetana 36 %
50 cukru
1 ztužovač Smetafix
mandlový extrakt
Dále:
250 g malin (pár dáme bokem na ozdobu))
cukr podle chuti
malinový džem nebo marmeláda
1 balení želé Dr. Oetker červené
1 smetana 36 %

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v dortové formě s vymaštěným a vysypaným pečícím papírem na 170 ° přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí. Upečený a vychlazený korpus prořízneme na dva pláty.

  2. Mezitím rozvaříme maliny s cukrem (množství je individuální) a přepasírujeme přes husté síto. Část odebereme na pozdější vaření želatiny.

  3. Mascarpone pořádně rozmixujeme na jemno a dáme bokem. Smetanu a ztužovač smícháme s cukrem a vyšleháme na tuhou šlehačku. Postupně po malých částech přidáváme mascarpone a promícháme.

  4. Hotový krém rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme mandlový extrakt a druhou polovinu smícháme s malinovým rozvarem.

  5. Uvaříme želé podle návodu na zadní straně (použijeme odebraný malinový rozvar a doplníme vodou do požadovaného množství).

  6. Do dortové formy dáme první plát, který potřeme po celé ploše malinovou marmeládou, na to uvařené želé a vše necháme ztuhnout (stačí ½ hodiny). Na ztuhlou želatinu navršíme bílý mandlový krém, na to druhý plát korpusu a opět malinový krém. Urovnáme a dáme ztuhnout do lednice. Nejlépe přes noc.

  7. Hotový moučník ozdobíme ušlehanou smetanou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!