Dušičky – kosti svatých

Recepty, Cukroví

Suroviny

500 g proseté hladké mouky
40 g krupicového cukru
30 g másla
1 vejce
2 žloutky
špetka soli
citronová kůra z 1 citronu
mléko podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem nasypala mouku, sůl, cukr, citronovou kůru a tuto suchou směs jsem promíchala.

  2. Dále jsem přidala vejce a žloutky, máslo a začala jsem vypracovávat těsto. Pokud se vám těsto nespojí, přilijte podle potřeby mléko. Přilévejte ho postupně po menších dávkách pouze do chvíle, kdy se těsto začne spojovat. Zpracujte tuhé těsto.

  3. Těsto jsem si rozdělila na 35 g díly a z těch jsem vyválela delší válečky. Ty jsem na koncích nařízla a tvarovala je do tvarů kostí.

  4. Takto připravené těsto jsem smažila v rozpáleném oleji dozlatova.

  5. Hotové pečivo jsem dala na papírový ubrousek, aby z nich odkapal přebytečný tuk, a potom ho ještě za tepla obalila v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!