Rychlý guláš z mletého masa s čalamádou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

olej
400 g cibule
500 g mletého masa
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky gulášového koření
2 kostky masoxu (nebo bujonu dle chuti)
3 lžíce strouhanky (nebo hladké mouky)
500 g čalamády (prodává se v sáčku, ne sterilovanou - používám čalamádu Pickles).

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno (nebo rozmixujeme) a osmahneme na oleji do růžova.

  2. Přidáme mleté maso a krátce podusíme, až maso zešedne.

  3. Přimícháme rozdrobené kostky masoxu (bujonu), sladkou papriku, gulášové koření a strouhanku (mouku). Kdo má rád ostřejší jídla, může použít i pálivou papriku, ale čalamáda je dost ostrá.

  4. Přilijeme 1,7 l vroucí vody z rychlovarné konvice a asi 10 minut povaříme.

  5. Po vychladnutí přimícháme čalamádu (je lepší přidat čalamádu až po vychladnutí, zůstane křupavá a zachovají se vitamíny).

  6. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!