Rychlý guláš z mletého masa s čalamádou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- olej
- 400 g cibule
- 500 g mletého masa
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky gulášového koření
- 2 kostky masoxu (nebo bujonu dle chuti)
- 3 lžíce strouhanky (nebo hladké mouky)
- 500 g čalamády (prodává se v sáčku, ne sterilovanou - používám čalamádu Pickles).
Postup Rychlý guláš z mletého masa s čalamádou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno (nebo rozmixujeme) a osmahneme na oleji do růžova.
Přidáme mleté maso a krátce podusíme, až maso zešedne.
Přimícháme rozdrobené kostky masoxu (bujonu), sladkou papriku, gulášové koření a strouhanku (mouku). Kdo má rád ostřejší jídla, může použít i pálivou papriku, ale čalamáda je dost ostrá.
Přilijeme 1,7 l vroucí vody z rychlovarné konvice a asi 10 minut povaříme.
Po vychladnutí přimícháme čalamádu (je lepší přidat čalamádu až po vychladnutí, zůstane křupavá a zachovají se vitamíny).
Podáváme s knedlíkem.